Alpha írta:Squirrel írta:Köszönöm. Éppen panaszkodtam a butia topikban, hogy a 18 oldal elolvasása után kezdtem paranoid lenni. Szinte mindenkinek gondja lett vele. Hazaértem, megnéztem gyorsan a mienket és sajnos az egyik nyíló levele belül sárgászöld. Annyit sejtek, hogy a sárga szín nagyon nem jó jel pálmáknálmínusz nem volt még, olyan 4-5 fok volt a leghidegebb, de undorító esős, nyálkás idő van már 1 hónapja. Remélem, hogy ez nem rothadás jele
Nem kell megijedni!
A sok-sok hibánkat azért írtuk össze, hogy Másnak már ne kelljen újra végigcsinálni. Volt egy Fórumtársunk (R.I.P. Öcsi!), Aki lévén kertész, nagyon sok egyeddel tudott megfigyeléseket végezni. Az Ittlakók egy része, már többedik fórumon keresztül követi Egymás "munkásságát". Illetve, a mostani "öregek" a "régi" tapasztalatokat is hozzák. A Magam részéről is vannak itt, olyan Kollégák Közöttünk, Akik rengeteg inspirációt és tudást adtak Számomra. A tiszteletem és hálám az Övék!
Mint írtad, végig olvastad, a topikot. Ez jó dolog, hasznos hozzáállás! Majd rájössz, hogy kissé "csapongó" a társaság, és nem túl szigorú a moderálás. Így előfordul, hogy más, esetleg az adotthoz nem, vagy nem annyira köthető levelezés is van alattuk. Szoktunk tartani találkozókat, ahol arcot is lehet társítani, a nevek mögé.
Szóval rettegésre semmi ok! Ha elakadsz, szinte biztosan lesz segítség!
Jani50 írta:Levelek összekötésével a takarásba elég sok cserepes növényt eltudok helyezni.
Ezeket rendezgettem amikor felfigyeltem a levéltőnél lévő 25-30 cm hosszú dárdára.
Jobban megnézve virágbimbónak tűnik, ez a takarás készítésekor még nem volt mert az alsó levelek levágásánál felfigyeltem volna rá.
Bis írta:Jani50 írta:Levelek összekötésével a takarásba elég sok cserepes növényt eltudok helyezni.
Ezeket rendezgettem amikor felfigyeltem a levéltőnél lévő 25-30 cm hosszú dárdára.
Jobban megnézve virágbimbónak tűnik, ez a takarás készítésekor még nem volt mert az alsó levelek levágásánál felfigyeltem volna rá.
Az bizony virágbimbó. A profi tarásnak köszönhetően nem lesz belőle jégvirág,így van esély, hogy tavasszal kinyíllik...
Bis írta:Jani50 írta:Levelek összekötésével a takarásba elég sok cserepes növényt eltudok helyezni.
Az bizony virágbimbó. A profi takarásnak köszönhetően nem lesz belőle jégvirág,így van esély, hogy tavasszal kinyíllik...
Alpha írta:Bis írta:Jani50 írta:Levelek összekötésével a takarásba elég sok cserepes növényt eltudok helyezni.
Az bizony virágbimbó. A profi tarásnak köszönhetően nem lesz belőle jégvirág,így van esély, hogy tavasszal kinyíllik...
Jó "beszél" kitűnő Kollégánk!
"Nagylány/-fiú" lett a kis pálma.
Jani50 írta:Kíváncsian várjk a bemutatkozást,lány/-fiú?
Squirrel írta:Szerintetek mennyit bírhat ki a phoenix kuckóban? Van benn hagyományos (nem digitális) hőmérő a törzsének támasztva, eddig benn olyan 0-2/3 fok volt neki, mikor kinn minusz 6-3 volt. Megy neki ilyenkor a törzsére, egész a levelek közepéig csavart fűtőkábel. Múltkor minusz 9-nél minusz 2 körül volt benn neki, ezen a télen minusz 8-9 eddig 2x volt. Elméletileg ennek még nem kellene ártania, ugye? Most hétvégére jön minusz 10-11, ott beüzemelem neki a hősugárzót.
Alpha írta:Nálunk a +5°C minimum hőmérsékletű takarásban is eldobta a virágokat. Szerintem, nem csak a hőmérséklet a kritikus, hanem a Nap fényének mennyisége is.
Squirrel írta:Takarás alatt eddig a télen szerintem 2-3x volt mínuszban, akkor is 1-1 éjszakára és nem teljes éjjel, olyan mínusz 2 benti minimummal (kinn -8/9). Fűtőkábel akkor is ment, körben a földön van, a törzsön, bevittem aztán a belső levelek közé, utána fel a levélszárakon. 20 méter, igaz kis teljesítményű, 6W/méter. Kinn 0 fokban belül 8 fok van, épp ma is néztem. Ugyanezt kapja a sabal palmetto, jubaea és a butia capitata is.
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég