- 20190103_130622.jpg (163.54 KiB) Megtekintve 614 alkalommal
- 20190103_130630.jpg (145.97 KiB) Megtekintve 614 alkalommal
- 20190105_141355.jpg (148.45 KiB) Megtekintve 614 alkalommal
- 20190106_123958.jpg (152.27 KiB) Megtekintve 614 alkalommal
unartis írta:az előkerti folyosó 2 nagyobb pálmája:
kurdilaci írta:unartis írta:az előkerti folyosó 2 nagyobb pálmája:
Szép pálmák, de a csapadékvédelmet nem viszed túlzásba.![]()
![]()
Bis írta:Sokszor a csapadékvédelem kevésnek bizonyul, ha a talaj nincs jól betakarva a pálma körül. Nálam némely fortuneik csapadékvédelem nélkül telelnek, viszont a talajt vastagon betakartam. Ezek már pár éven keresztül így vannak teleltetve, eddig bírták.![]()
Bis írta:Sokszor a csapadékvédelem kevésnek bizonyul, ha a talaj nincs jól betakarva a pálma körül. Nálam némely fortuneik csapadékvédelem nélkül telelnek, viszont a talajt vastagon betakartam. Ezek már pár éven keresztül így vannak teleltetve, eddig bírták.![]()
Balage írta:Egyetértek. A trachyk gyökere tudomásom szerint -6 C fokos földhőmérsékletnél nagyon károsodik illetve elhal. Évek óta vastagon takarom a gyökérzónát, más védelmet nem kapnak -14-15 fokig. /Igaz, hogy védett helyen vagyunk 7b zóna.
Zoly írta:Egyenlőre úgy tűnik minden ok.
Jól érzi magát a sátorban.
-7C volt a minimum amit kapott. Ilenkor még egy kis plusz fűtés is ment
Kangoo88 írta:Igaz, h nem volt és még lehet tél, de gyönyörűen átteleltek.A tizen fokokra tekintettel léve leszedtem a takarást a Fortuneiről meg a Wagiról is. Remélem a Februári nap nem csípi meg őket, deigazából fenyáteresztő takarás volt mindkettőnek.
Azért a váz meg a talajtakarás marad amíg vannak gyenge fagyok. Ha meg megint meglep minket a Március a fóliák is kéznél lesznek.
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég