cscsabi írta:Sziasztok!
Keresd a hibát!
Én megtaláltam... Az a hiba, hogy nem az én kertemben van.

cscsabi írta:Sziasztok!
Keresd a hibát!
kurdilaci írta:cscsabi írta:Sziasztok!
Keresd a hibát!
Én megtaláltam... Az a hiba, hogy nem az én kertemben van.![]()
![]()
![]()
cscsabi írta:Laci,szép a te kerted enélkül is.
Peti írta:Na ma én is nekiestem, 30 levéltől szabadítottam meg. A 2. kép pár hete készült.
Peti írta:Na ma én is nekiestem, 30 levéltől szabadítottam meg. A 2. kép pár hete készült.
kurdilaci írta:Peti! Muszáj ezeket a gyönyörű, egészséges leveleket levágni? Hiszen a pálmáknál alapvetés, hogy csak a sárguló, pusztuló leveleket távolítjuk el, amiből a tápanyagot már "visszaszívta" a növény. Ez utóbbi megállapítás egyébként szerintem téves, nem szív vissza semmit a pálma, csupán nem dolgoznak, nem asszimilálnak az elöregedett levelek.
Norbi74 írta:Peti azt hogy levágod a leveleket érthető, semmi gond nincs vele. Ráadásul szép napsütéses száraz időben teszed ez még jobb is, mert a seb gyorsabban forr be, így elzárja gombák útját. Pár hete hasonló időben én is igazítottam a növényeken majd kaptak egy őszi lemosó permetezést, melyben a yuccák is részt vettek. A régi levelek elhalása természetes folyamat. A pálmák is lombot cserélnek mint bármelyik örökzöld. Fenyőknél is jellemzően a mostani időben a belső ágaknál a három négy éves tűlevelek elsárgulnak majd lehullanak. A levelek halványodása sárgulása majd elszáradása egy folyamat melyet reutilizációnak neveznek. Ez nem más mint újrahasznosítás azaz a elhaló levélben lévő anyagok felszívódnak és a növény újrahasznosítja. Az őszi lombszín pont ezért alakul ki ott is elsőként távozik a klorofil ezzel elveszíti a zöld színét a levél majd a többi tápanyag is fokozatosan felszívódik a levélből, végül a nedvesség is távozik és lehull a levél. Az innét nyert tápanyagokat aztán elraktározza a növény. A természetben a pazarlás nem ismert fogalom.
Lajos írta:Neki ez volt az első tele kint, nekem az első teleltetésem. Azt hiszem mindketten jól vizsgáztunk.![]()
(Remélem nem bontottam ki túl korán.)
kurdilaci írta:Lajos írta:Neki ez volt az első tele kint, nekem az első teleltetésem. Azt hiszem mindketten jól vizsgáztunk.![]()
Ügyes vagy, hibátlanul áttelelt! Mutasd meg neki Peti Braheájának a képét, hogy olyanná kell fejlődnie.![]()
![]()
![]()
Lajos írta:Neki ez volt az első tele kint, nekem az első teleltetésem. Azt hiszem mindketten jól vizsgáztunk.![]()
Jelenlévő fórumozók: 2 valamint 0 vendég