unartis írta:karee írta:Kurdilaci! köszönöm a segítséget. Amúgy ízre nem nagy szám, ráadásul több a mag mint a hús.
Sziasztok!
Meg kell cáfoljam ezt, mert ha megérik, akkor igen finom lesz az íze(olyan igazi kaktuszfüge ízű, nem összekeveredő, a multiknál vett kényszer érlelt kaktuszgyümölcs ízével), az érést nem csak a gyümölcs színe jelzi, mert az még csak az érés kezdeti fázisa, meg kell puhuljon, és illatosnak is kell lennie, úgy érdemes megkóstolni, akkor egészen más!![]()
![]()
![]()
Kb 10 éve egy békéscsabai ismerős kertjében fügebokor nőtt, tele volt fügével, kínált minket, hogy kóstoljuk meg, mondanom sem kell, hogy éretlenek voltak, barnultak már, de még tejszerű folyadék folyt ki a gyümölcsszárból amint leszedtük a termést. Ízre szörnyű volt, akkor én is ezt gondoltam a hazai fügéről, hogy nálunk ehetetlenre érik, nem nagy szám az íze, a hazai gyümölcsök íze jobb nála, de amikor meg kóstoltam teljesen éretten, akkor egészen más lett a véleményem!u.i.: Amúgy ez az ismerős sem nagyon kóstolgatta szerintem a fügéjét, mert nem volt vele tisztában, hogy mikor érik a termése, olyan státusz szimbólum ként volt nála, hogy 'He, nekem van ilyenem, ismered?!', mert nem volt nagy kertész, csak jómódban él.
Tetszik az egész