Lajos írta:Szerintetek a pampafüvek összekötözött levelet le lehet már vágni?
Igazság szerint még egy hetet várni kellene vele, de hét végén én is ledarabolom őket. Nem szabad túl rövidre vágni, legalább 30-40 cm tarlót hagyj nekik.
Lajos írta:Szerintetek a pampafüvek összekötözött levelet le lehet már vágni?
Titya írta:Sziasztok. Lila szinü pampafü magot kaptam. Tanácsot kérnék mibe és hogyan ültessem el. Köszönöm
kurdilaci írta:Lajos írta:Szerintetek a pampafüvek összekötözött levelet le lehet már vágni?
Igazság szerint még egy hetet várni kellene vele, de hét végén én is ledarabolom őket. Nem szabad túl rövidre vágni, legalább 30-40 cm tarlót hagyj nekik.
Lajos írta:kurdilaci írta:Lajos írta:Szerintetek a pampafüvek összekötözött levelet le lehet már vágni?
Köszi Laci. Ezek szerint elszúrtam, mert 10 centisre vágtam. Miért kell akkora sörény?
Lajos írta:unartis írta:Lajos!
Nálad hogy áll a Muhlenbergia capillaris?
A muhli fű gyanús, hogy nem bírta ezt a téli komisz időt,de még nem mondom biztosra!
Eddig nem vizsgáltam meg alaposabban, csak annyit látok rajta, hogy a levelei el vannak száradva. Majd délután megnézem alaposabban.
unartis írta:Lajos írta:unartis írta:Lajos!
Nálad hogy áll a Muhlenbergia capillaris?
A muhli fű gyanús, hogy nem bírta ezt a téli komisz időt,de még nem mondom biztosra!
Eddig nem vizsgáltam meg alaposabban, csak annyit látok rajta, hogy a levelei el vannak száradva. Majd délután megnézem alaposabban.
Életjelüket nem látom, sajnos nem edződhettek meg a télre, egy átlagos tél után nem lett volna gond, de így szerintem feleslegesen adtam ki rájuk pénzt, de mivel nem hagy nyugodni a dolog, újra rendelek belőlük, más forrásból. Ami érdekes, hogy a mexikói árvalányhajak látszólag élnek, mert zöld levelek vegyülnek a szárazak közé is, a szúnyogfű is él és virul, pedig ezek délebre honosak!
Titya írta:Köszönöm a választ! Én leszoktam égetni a pampafüvet utánna jön a hajtás.
Lajos írta:unartis írta:Ne írd még le őket, áprilisban még meglephetnek.
kurdilaci írta:Ma lenyírtam a pampafüveket. 30-40 centi magas tarlót hagytam.
Lajos írta:kurdilaci írta:Ma lenyírtam a pampafüveket. 30-40 centi magas tarlót hagytam.
Takartad? Az enyémek teljesen elsárgultak, a tiednek elég sok zöldes szára van.
Lajos írta:A szomszéd utcában van kint 5-6 hatalmas tő, a tulaj csak lazán össze szokta kötni és évek óta szépen elvannak. Én spirálisan feltekertem, a végét visszahajtottam és úgy kötöztem össze. Nem takartam, remélem túlélik.
kurdilaci írta:Ma lenyírtam a pampafüveket. 30-40 centi magas tarlót hagytam.
kurdilaci írta:Lajos írta:A szomszéd utcában van kint 5-6 hatalmas tő, a tulaj csak lazán össze szokta kötni és évek óta szépen elvannak. Én spirálisan feltekertem, a végét visszahajtottam és úgy kötöztem össze. Nem takartam, remélem túlélik.
Nos ilyen takarást, mint amit én csinálok, valóban nem szoktak a pampafüveknek adni. Leginkább összekötik, s avarral borítják a tövét. Szentesen, Csongrádon is így védik őket a közterületen. Talán elég is lenne, de én úgy vagyok vele, hogy ez is egy mediterrán növény, s nem kockáztatok. Nálam még pampafű nem pusztult ki semmilyen okból, ellentétben a csongrádiakkal.
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég