Étkezésre nem a rizómát, hanem a rügyeket használják. Inkább az lehet a megoldás, hogy a bambuszok nem minden faja "szaladós", nem növeszt tarackokat, inkább a banán föld alatti részéhez hasonlóan növekszik.A bambuszoknak Taiwanon is nagy hagyománya van,rendkívűl sokoldalú,mind étketés,mind építő, mind díszítő,mind kultúrális vonatkozásban.
Több helyen láttuk pl,hogy a folyópartokat velük erősítették meg,mint élő növényekkel. Kupacokba ültették őket és minden rizómagát nélkül ágyásokat hoztak létre köztük,amikben saját kis zöldségeiket nevelgették.Sokszor rácsodálkoztunk arra,hogy vannak bambuszok,amikhez abszolút nem alkalmaztak rizómagátat,mégsem nőtték be a környéken lévő kerteket. Arra a megoldásra jutottunk,hogy ezeken a részeken több mint valószínű,hogy étkezés céljára vannak fenntartva és egy árok jelleggel körbeásva a friss rügyeket mindig lecsapkodják róla,így gátolva meg,hogy
"elszaladjon."