Jani50 írta:Feri, ha lehetne egy kicsit részletesebben írd le,mikor szedted a dugványt,milyen földbe raktad,kapott hormont,árnyék,félárnyék
volt a helyük?
Mit gondolsz, menne ez Kanadai mamuttal is?
A csüngő fenyőnek már mehet az oltása?
Amsh írta:A Metasequoia fás dugványa is állítólag jól gyökeresedik. Azt írták korábban, hogy mind a Sequoiadendron mind a Metasequoia növény kora meghatározza a dugványozás sikerét, illetve a hajtás dominanciája is, hogy éppen milyen.
Sequoiadendronnál állítólag a legkönnyebben a fás dugványt lehet gyökereztetni, de csak közvetlenül a rügyfakadás előtt szedett hajtások esetében, mivel a hajtásban ilyenkor magasabb a stimuláló hormonok szintje. Ezért ebben az esetben az anyanövény korától függetlenül könnyebben lehet ivartalanul szaporítani akár a több ezer éves egyedeket is. Még régebben olvastam.
lesli5 írta:Feri írta:Akármekkorák voltak is ültetéskor szerintem átlagosan akkor is kijön az évi egy méter minimum.
Szeretem az ilyen növényeket- kicsit megalomániás vagyok
A víz mindennek kell- "ami nem kap az nem is ad..."
Köszönöm a felajánlást, most tavasszal is próbálkoztam a csíráztatással- rengeteg magból csak pár csírázott, de azokat sem sikerült megtartanom.
Most a félfás dugványokban nagyon bízom.
Remélem sikerül,ha mégsem tudok még adni.![]()
Cipri ezért (is) jó ez a fórum. Én is kaptam tegnap egy nagy segítséget Atystól. (növényvédelemnél beszámolok)
Amsh írta: Nem fogjátok elhinni amellett hogy a több éves hősokkok miatt kijöttek rajta termős tobozok, a mostani intenzív kánikulai időszak után porzós tobozkezdeményekkel is berakódott a Délkeleti oldala a fának több ágon is. És most így novemberben is rajtamaradtak a fán ezek a módosult lomblevelek és a tobozrügyek be vannak érve rajtuk. Na erre kíváncsi leszek kihúzzák e a telet anélkül, hogy a fa ledobná őket.
Amsh írta:Sequoiadendront graftolni kell oltványként hogy visszanyerje a gyökeresedési képességét dugványozás előtt.
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég