Köszönöm. Volt szerencsém szép helyeken járni 2019-ben. Műemlékek mellett inkább szép növényeket fotózom D. cinnabari jellegében hasonló lehet. Van képed róla?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kenand 2020.06.01. 21:03-kor.
Akkor kicsit "jukkásabb", szebb növény, csak sajna a hidegtűrése kisebb, kiültetni nem lehet. Cordyline takarással+vészfűtéssel kiültethető (idén fűtés sem kellett) 4 nekem is edényben van, 1 van kinn. Dcena viszont mindig úgy marad, sőt lehet a lakásban fog telelni, mivel citrusoknál is kevesebbet bír.
Semmiképpen nem merném kiültetni. A "szakirodalom" szerint 15°C-nál nem bír kevesebbet, de ennyire nem rossz a helyzet. Már kint van egy hete (nem hittem az időjósoknak, hogy ennyire hideg lesz), és ősszel általában olyankor viszem be, amikor tartósan 10°C alá megy a hőmérséklet. A házban telel, egy hűvös szobában.
Biztosan jobb annál, én +4 fokot olvastam. A 2 magonc is kinn van, eddig nincs bajuk. (Minden esetre nem fogom a citrusokkal teleltetni, télen majd a lakásban lesz)
IMG_20200601_181945_1.jpg (136.55 KiB) Megtekintve 1994 alkalommal