Akkor már lesz valami, kamaszkorba lépett. Van másik digitatam is, azon még szintén csak egyszerű levelek vannak. Vizet most rengeteget kapnak, felszívnak mindent, a növekedés is erőteljes. Ami a képeden van az biztos, hogy digitata? Az enyémeken nem fűrészes szélűek a levelek, az inkább a Za-ra vagy Rubrostipa-ra jellemző. Legalább is nálam.
Amennyire tudom, digitata mindkettő. Egy gyűjtőtől vettem, aki magról nevelte őket. A gyűjtőben megbízom, a többi bizonytalan. Két év eltéréssel vettem, most megnéztem alaposabban, az egyik levéléle ilyen fűrészes, a másiké nem. Szóval nem tudom, digitata-e.
Valami nagyon kedvező helyük lehet ott, ha így reagálnak. Az enyémek egy nyugat-északnyugati hűvös szobában vannak, az ablaktól távolabb, semmi napot nem kapnak. Amióta ősszel behoztam őket, nem voltak locsolva. Egyelőre "hallgatnak". A tieid nagyon ígéretesek!
msek írta:Valami nagyon kedvező helyük lehet ott, ha így reagálnak.
Nem mondanám. Ha megnézed jobban a háttért, akkor jégvirágot lehet látni az ablaküvegen. Reggel néztem a hőmérsékleteket és legalul 4,5 fok volt, másfél méteres magasságban meg 7,2 fok. Persze, ha süt a nap, akkor délután 10 fok fölé is emelkedik. A balkonom nyugatra néz és 9. emeleten van, talán ott van a kutya elásva, közel van a naphoz...