Zoly írta:Üdv Alpha
Milyen történeteid vannak?
Rendeltem Trachycarpus fortunei magot Ebayen Kínából. Ezek után kíváncsi vagyok mi lesz belőle
Zoly írta: ... Milyen történeteid vannak? ..
Alpha írta:Zoly írta: ... Milyen történeteid vannak? ..
Csattanó maszlagot kaptunk, szépen kis cserépben előnevelve. Kiültettük, pátyolgattuk, majd feljelentettek ...
A szerencse annyi volt a dologban, hogy mire a hatóság kiérkezett, addigra már nem volt meg (felismerte egy botanikus ismerős és kiszedte). (Az "önkormányzat lelkes munkatársa" volt nálunk a "tájidegen növények miatt is ...)
Egy Ismerős hozott ricinusmagot, mint valamilyen "szárasodó babféle". Mivel kevés volt, gondolta, hogy megsokszorozza. Pár szemet Mi is kaptunk. Amikor kihajtott, egyértelmű volt, a növény. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha elég van belőle egy bableveshez ...
palmaoazis írta:Most egy éves livistona australis magoncok. Ezeket már ilyen fiatalon vad, tüskés levélnyél és levél él jellemzi. Remélem legalább egy megéli a tinédzser kort és kikerülhet szabad földbe.
palmaoazis írta:Most egy éves livistona australis magoncok. Ezeket már ilyen fiatalon vad, tüskés levélnyél és levél él jellemzi. Remélem legalább egy megéli a tinédzser kort és kikerülhet szabad földbe.
Norbi74 írta:palmaoazis írta:Most egy éves livistona australis magoncok. Ezeket már ilyen fiatalon vad, tüskés levélnyél és levél él jellemzi. Remélem legalább egy megéli a tinédzser kort és kikerülhet szabad földbe.
Volt nekem egy nagyobb példányom, pont a tüskéi miatt adtam el. Minden évben felnyársalt, egyik tavasszal elegem lett belőle. Szép pálma de nálam az ilyen tüskés pálmák nem játszanak.
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég