Sanyika81 írta:Szia!
Megnéztem a honlapjukon,ö lenne a rostrata silver?
Peti írta:Nálam van egy sarjról nevelt zöld változat, ez teljesen védelem nélkül telel és mindent kibírt eddig.
Szerintem nagyon szép és rohamléptekben fejlődik. Ennél meghagyom a levélszoknyát, ha nagyobb lesz.
Egy őszi kép:
A kötött talaj ellenére jól bírja a teleinket, ráadásul a csapadék a mögötte lévő nagy Trachy leveleiről ráfolyik. Most januárban:
yamaha írta:Már szép kör koronája lett a zöld rostratámnak. Mondjuk ennek a levelén is látni hasonló foltokat mint a butia capitatamon,de nem vészes. A kéken ami lehet nem is rostrata (fórumtalálkozón mondtátok)már sokkal rondább foltok vannak.Ha esetleg valaki tudja hogy mi lehet vagy mit csináljak ne fogja vissza magát.
yamaha írta:Már szép kör koronája lett a zöld rostratámnak. Mondjuk ennek a levelén is látni hasonló foltokat mint a butia capitatamon,de nem vészes. A kéken ami lehet nem is rostrata (fórumtalálkozón mondtátok)már sokkal rondább foltok vannak.Ha esetleg valaki tudja hogy mi lehet vagy mit csináljak ne fogja vissza magát.
Levy írta:yamaha írta:Már szép kör koronája lett a zöld rostratámnak. Mondjuk ennek a levelén is látni hasonló foltokat mint a butia capitatamon,de nem vészes. A kéken ami lehet nem is rostrata (fórumtalálkozón mondtátok)már sokkal rondább foltok vannak.Ha esetleg valaki tudja hogy mi lehet vagy mit csináljak ne fogja vissza magát.
A foltosodást egy gomba okozza: botritisz. Ezek a foltok már nem tűnek el, csak ha levágod a leveleket.Nálam is megtámadott pár yukkát, pedig megelőzésként permeteztem többféle gombaölővel is (felszívodó,kontakt).
Jelenlévő fórumozók: 0 valamint 0 vendég