Imádom ezt a sekély ködöt a legjobb ősszel amikor hajnalban reggel csurom víz minden, majd felkel a nap és gyorsan melegszik a levegő de csak 15-20 fokig. Hamarosan itt lesz küszöbön áll a rügyfakadás. Két hét jó idő és minden zöldbe borul.Norbi, szépek a tavasz hírnökeid.
De mikor lesz itt tavasz? Tegnap este vagy is szürkületkor ezt láttuk a teraszról!
Imádom ezt a sekély ködöt a legjobb ősszel amikor hajnalban reggel csurom víz minden, majd felkel a nap és gyorsan melegszik a levegő de csak 15-20 fokig. Hamarosan itt lesz küszöbön áll a rügyfakadás. Két hét jó idő és minden zöldbe borul.Norbi, szépek a tavasz hírnökeid.
De mikor lesz itt tavasz? Tegnap este vagy is szürkületkor ezt láttuk a teraszról!
Valóban azok!Szépségek
Finomnak látszik!Ha már elkezdtem beszélni róla...
Elkészült a gyömbéres kalács !
Köszi! Igen,az!Finomnak látszik!Ha már elkezdtem beszélni róla...
Elkészült a gyömbéres kalács !
Kegyetlen vagy Nelli..., összefutott a számban a nyál. Megyek is parasztsonkát,sonka levében főtt tojást, tejbe áztatott kalácsot, valamint diós vendégvárót enni.Köszi! Igen,az!Finomnak látszik!Ha már elkezdtem beszélni róla...
Elkészült a gyömbéres kalács !
Sőt az is tetszik,hogy foszlós.
( szándékosan, tépett
//// nem azt jelenti,hogy betépett ,most nem tettem bele se rumot se "olyasmi" növényt ,mint pl. a kardamom ///
kalácsról készült képet tettem fel)
Íze enyhén édeskés ,a citromhéjtól érezhetően savanykás ,a gyömbértől kicsit csípős... összességében,hogy mitől vagy mitől nem ,de vanília íze is lett! Talán a pirított mandula vagy más zsíros magvak is adtak neki valamiféle plusz aromát.
Egyébként egy se édes,se sós kalácsról van szó,tehát csak egy teáskanál cukrot és ugyanennyi sót tettem bele. Ja...és vajjal készítettem,hogy az ízét jobban el tudd képzelni.
Sonkához ettük. Meg,persze az előbb egy jó nagy szeletet megkentem házi baracklekvárral,úgyis jó.
Vissza: “Egyéb képek, növények, állatok, csevegő”
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég