kisdoczi írta: ezért kíméljetek meg a hogyan kellett volna ötletekkel.
Köszönöm

Egyébként nyilvános a fórumfelület,nem konkrétan csak a kérdezőnek szólnak most ezek a válaszok/nincs megszólítás/!

Csak beszélgetünk

kisdoczi írta: ezért kíméljetek meg a hogyan kellett volna ötletekkel.
Norbi74 írta:A mélyre hatoló gyökerek maradhatnak bent a lényeg a sok hajszálgyökér ezért kell földlabdával kiszedni. Szabad gyökeres fenyőt én még nem láttam, csak földlabdásat. A vastag gyökereknek a tárolásban van szerepük a felszívás a hajszálgyökereken keresztül végzik és ezek a talaj felső rétegét sűrűn behálozzák ezért nem is kell mélyre leásni.
Boni írta:kisdoczi írta: ezért kíméljetek meg a hogyan kellett volna ötletekkel.
Köszönöm![]()
Legközelebb,biztos így lesz!
Ha így gondolod!
![]()
Egyébként nyilvános a fórumfelület,nem konkrétan csak a kérdezőnek szólnak most ezek a válaszok/nincs megszólítás/!![]()
Csak beszélgetünkés megpróbálunk tanulni mások dolgaiból !
![]()
Tégy így te is!
1adrenn1 írta:Peti írta:1adrenn1 írta:Eladó egy nagyon szép egészséges, 50cm magas Alocasia macrorrhiza "Borneo giant" növény.
Az ára 3500 Ft.
Nem kötekedés, de tuti hogy borneo giant?
Sajna nem vagyok nagy szakértője. Az anya növényt Markus Senger-től vettem . Ő Borneo giant -ként árulta. A képeken az anyanövény látható.Talán páran szakértők jobban be tudjátok nekem azonosítani. Később készítek róla egy közös fotót a sima macrorrhiza mellé rakva amit tőled vettem. Talán úgy jobban látható a különbség.
lesli5 írta:Szia!
Mennyiért adod a nagyobb cserépben lévőket?
ramirezx írta:lesli5 írta:Szia!
Szia! 3ezerre gondoltam a két nagyobb cserepesnél darabonként, együtt a kettő 5000Ft. A cserepekben már nem nagyon tudnak fejlődni tovább, nekem sajnos már nincs helyem és kapacitásom sem
lesli5 írta:ramirezx írta:lesli5 írta:Szia!
Szia! 3ezerre gondoltam a két nagyobb cserepesnél darabonként, együtt a kettő 5000Ft. A cserepekben már nem nagyon tudnak fejlődni tovább, nekem sajnos már nincs helyem és kapacitásom sem
Ha erre jársz (Pilisvörösvár), akkor áthozhatod bármikor csak előtte egysztessünk majd.
ramirezx írta:
Megnezem hogy befernek e valahogy a kocsiba hatra, eleg nagyok a csereppel. Irok hamarosan privat uzenetet, ha latom hogy mikor lenne jo, es kitalaljuk!
1adrenn1 írta:Peti írta:Ne haragudj, nem akartalak elbizonytalanítani, csak én is belefutottam egy külföldről vásárolt olyan borneo giantba, amiről később kiderült, hogy csak sima macrrohiza. Valóban, ezt kisebb példányoknál levélformából lehetetlen megállapítani, de majd az idő eldönti. A borneo jóval nagyobb leveleket hoz idősebb korában mint a macrrohiza, vagy akár a calidora. Nálam az x calidora legnagyobb levele 125 centis volt tavaly, nekem is van több forrásból borneo, reményeim szerint legalább 170-180 centis leveleket kéne produkálnia hazai körülmények között.
Tavalyi x calidora levélke:
Hű de gyönyörű .És milyen hatalmas levele van. Szerintem nálam soha nem lesznek olyan szépek a növények mint nálad.
Természetesen nem haragszom. Én is bizonytalan vagyok sok mindennel és persze már nagyon sokszor vásároltam olyan növényt ami mégsem az volt aminek hirdették. Sajnos nem csak külföldről hanem hazai ismert web shopokból is.
Azért bízom benne,hogy ez tényleg Borneo giant,mert olyan kereskedőtől van akiről elég jó véleményeket olvastam itt a fórumon is.
lesli5 írta:Biztos, hogy gaganea. Ez a baj az ebay-es dolgokkal, sokszor nem azt adják, amit kiraknak fotókon.
Balage írta:Sziasztok,
keresek Yucca faxonianat és /vagy filiferat legalább 70- 80 cm mérettől felfelé.
Vissza: “Adok-veszek, cserebere”
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég