Kedves Boni,Persze,tudom,hogy vannak teljesen "sima képű"Tövis(tüske) ide vagy oda, vannak tövis nélküli télálló Echinocereus fajok is amelyek egyáltalán nem szúrnak, mert nincsenek töviseik, de habitusukban nem ilyen keskenyek, hanem ducik. Az Echinocereus triglochidiatus forma inermis-ek ilyenek, általában tövistelenek. ÁdámSzeged jóvoltából éppen a napokban kaptam néhány ilyen inermis tövet.kaktuszok is/ nekem is van/,viszont Bilby "kaktusza" akkor is Stapeliának tűnik számomra!
Szerintem, az is!
![]()
Zoli! Elnézést a tüskéért,természetesen tövise van minden kaktusznak!Köszönöm a helyesbítést!![]()
![]()
![]()
Nagyon szép! Nálam még csak bimbók vannak a télállókon.Első virágzók:
Echinocereus chlorantusok virágzása:
Köszönöm Laci!Nagyon szép! Nálam még csak bimbók vannak a télállókon.Első virágzók:
Echinocereus chlorantusok virágzása:
Nagyon szépek! Nálam is ők hozzák a legtöbb virágot.Most a humifusak virágoznak (opuntiákból utolsóként)
Köszönöm.Nagyon szépek! Nálam is ők hozzák a legtöbb virágot.Most a humifusak virágoznak (opuntiákból utolsóként)
Valóban elfekszenek télen, ezért nem fagynak ki. Nekem semmi bajom ezzel a túlélési megoldással.Köszönöm.Nagyon szépek! Nálam is ők hozzák a legtöbb virágot.Most a humifusak virágoznak (opuntiákból utolsóként)
Nagyon hálásak, és strapabírók (bár a fránya spanyol csiga már rákapott az ízére) 1.5 éve ültettem őket.
Sokan nem szeretik, mert télen sok vizet veszítve elfekszenek. De ilyenkor bőven kárpótolnak.
Bízzunk a szártagok közötti erős kötelékben!Budapesten a Ponty és a Szalag utca kereszteződésénél egy társasház mellett található egy kis mediterrán növénysziget.
Az Opuntia kaktusz ötletes felhasználása. (Még ha láthatólag nincs is tökéletes állapotban.)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég