- arisaema taiwan 1.jpg (39.97 KiB) Megtekintve 12035 alkalommal
- arisaema taiwan 2.jpg (37.26 KiB) Megtekintve 12035 alkalommal

Jó a tipped. Philodendron selloum ( bipinnatifidum)Sziasztok! Még nyáron kaptam egy szép filodendront, de fogalmam sincs, hogy mi a pontos neve szegénynek.
Nézegettem fotókat, de egy kicsit a xanadura valamint a bipinnatifidumra is hasonlít.
Kérlek, segítsetek beazonosítani.
Szuper! Hatalmas.Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük. Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Becsületes példány!Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Nálam már hosszú évek ota szabadban telel gond nélkül nem szoktam fölszedi , én úgy tudtam , hogy télálló is , észak Japánban honos.Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Idén mekkora szár nőtt ki ebből a csaknem 10 kilós gumóból?Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Hú de gyönyörűek. Szerintem a dézsa 2/3-át minimum kitölti a gumó.Szuper! Hatalmas.Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük. Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.![]()
Géza, az Amorphophallus titanumnak mekkora gumója lehet!
Én, úgy tudom, hogy a konjac fajta nem télálló. (Nem más fajtád van?) Előző télen próbából kint hagytam néhány kisebb gumót. Tavaszra csak egy üreg és szétfolyt nyálka volt belőlük.Nálam már hosszú évek ota szabadban telel gond nélkül nem szoktam fölszedi , én úgy tudtam , hogy télálló is , észak Japánban honos.Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Köszi a kérdéseket, gondoltam is megírni.Idén mekkora szár nőtt ki ebből a csaknem 10 kilós gumóból?Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Mikor elültetted ,tavasszal hány kg lehetett a gumó?
Ilyen volt július elején:Köszi a kérdéseket, gondoltam is megírni.Idén mekkora szár nőtt ki ebből a csaknem 10 kilós gumóból?Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük. Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Mikor elültetted ,tavasszal hány kg lehetett a gumó?
Nem mértem akkor az elültetett gumót, de most mértem egy nagyon azonos méretűt és az 2.9 kilós. Egy ilyen, három kiló körüli gumóból 155-165 centi magas növény lett. Átmérőben is hasonló.140-150 cm körül volt. Mutatós, már szoliterként is.
A kérdéseiden felül, hogy eltudjátok képzelni a gumót, gondoltam megosztom az átmérőjét, ami 28 cm. Magasságban pedig 20 cm.
És ez még csak 4-5 év körüli gumó.Becsületes példány!Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
És ez még csak 4-5 év körüli gumó.[/quote]Becsületes példány!Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
[/quote][Szia!
Tavasszal mikor ülteted ki szabad földbe?
quote="gyom"]És ez még csak 4-5 év körüli gumó.Becsületes példány!Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég