Nálam már évek óta vannak tobozok és rendszerint beérett magok is, Imy szokta elvinni javarészt, ha eszembe jut oda adni neki....Valakinél termett már a mandulafenyő? Hány évesen terem előszőr?

Nálam már évek óta vannak tobozok és rendszerint beérett magok is, Imy szokta elvinni javarészt, ha eszembe jut oda adni neki....Valakinél termett már a mandulafenyő? Hány évesen terem előszőr?
Azigen köszi nem ultetek ott rohadjon megSajna nem gyorsan " 15-20 év elteltével a fenyők vetni kezdik a magvakat"
nem túl magyaros, google translate fordította(kérés nélkül)
Gyermekeinknek ültetjük...
Ez komoly? Mennyi termesed van osszesen? Nem csak azert mondod mert arulod?Nálam már évek óta vannak tobozok és rendszerint beérett magok is, Imy szokta elvinni javarészt, ha eszembe jut oda adni neki....Valakinél termett már a mandulafenyő? Hány évesen terem előszőr?
Igen, szokott rajta lenni rendszeresen.Ez komoly? Mennyi termesed van osszesen? Nem csak azert mondod mert arulod?Nálam már évek óta vannak tobozok és rendszerint beérett magok is, Imy szokta elvinni javarészt, ha eszembe jut oda adni neki....Valakinél termett már a mandulafenyő? Hány évesen terem előszőr?Az Imy kicsoda add meg az elerhetoseget!
Szia! Mandulafenyőnek tűnik mindkettő,nincs bajuk!Sziasztok! Lelkes kezdőként ajándékba kaptam ezt a két csemetét. Első kérdésem: lehetséges, hogy mindketten valóban pineak? A fiatalabbik már nálam hajtott pár hosszú tűlevelet a "tetején", a másikat így, felgallyazva kaptam. A másik kérdésem, hogy a belső ill. régi levelek mindkét növényen elhaltak, bevörösödtek. Ez simán a fejlődéssel jár, vagy gomba/atka bántja őket? Csak pár napja vannak együtt, egy kb 1.50*1.50-es "üvegházban" /bontott ablakok kissé hézagosan összecsavarozva. Sokat olvasgatom a fórumot, de bizonytalan vagyok, jót teszek-e velük, ha így teleltetem őket. Elültetni valószínűleg csak köv. ősszel fogom tudni.
Mediterrán növényeket,köztük a mandulafenyőt isPersze, zöldeket beszélek, köszönöm!A helyük még bő egy évig építési terület, de már "muszáj" volt beszereznem őket. Jobb, ha ideiglenes helyre beásom, vagy inkább csak kapjanak majd nagyobb cserepet most tavasszal? Köszi!
Nagyon csinos lett!Tavasszal ismét volt egy kis fazon igazítás az egyik fenyőmnél:
Ez egy kifejlett toboz!Ez a mandulafenyő toboza lenne? Mert akkor valóban kétlaki növény, mivel kb. 5-6 méterre van tőle a másik, ami tavasszal hozza azokat a narancssárga virágokat. 2 "ilyen" toboz is van a fán, középső főágából jönnek.
Nem semmi fejlődés!Egy kis önéletrajz a saját mandulafenyőről (legnagyobbik a 3 közül):
2016 márciusban kiültetve (kb. 40-45 cm):
2020 március (hóba burkolva) kb. 2 méter
És most 2022 március: 3 méter 75 centi!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég