Laci,volt már egy ilyen fád? Mi lett vele?Névnapomra kapott kumkvat. Az unokám már lelegelte róla a gyümölcsöket.
Jól emlékszel Jani. Valóban van egy másik kumkvat fácskám, ami tavalytavasszal majdnem elpusztult, mert tönkre ment a gyökérzete. Akkor visszavágtam, átültettem, s hozott is új hajtásokat, de elég sápadtakat.Laci,volt már egy ilyen fád? Mi lett vele?Névnapomra kapott kumkvat. Az unokám már lelegelte róla a gyümölcsöket.
Utólagosan meg fogadd gratulációmat névnapod alkalmából.
Akkor vigyáz rá mert nagyon szép fa volt és lesz!Jól emlékszel Jani. Valóban van egy másik kumkvat fácskám, ami tavalytavasszal majdnem elpusztult, mert tönkre ment a gyökérzete. Akkor visszavágtam, átültettem, s hozott is új hajtásokat, de elég sápadtakat.Laci,volt már egy ilyen fád? Mi lett vele?Névnapomra kapott kumkvat. Az unokám már lelegelte róla a gyümölcsöket.
Utólagosan meg fogadd gratulációmat névnapod alkalmából.
Májusi hozzászólásom folytatása de már képekben!Zoli által felvetett témához,három éve van kiültetve egy P.trifolita citromfa. Az elmúlt nyáron közvetlen az elágazások alján hozott erőteljes hajtásokat,amit most a napokban megnéztem és nagyon könnyen adja fel a héját, tehát itt a szemzési idő.
Sajnos itt a közvetlen közelemben nincs szemzőág beszerzési lehetőség, talán Egerszegről sikerül kérnem és két elképzelésem is megvalósulhat. A kinti szabad földben és a cserepes tartása citrusoknak.
Úgy gondoltam minden friss ágba rakok citromot és a pálmákhoz hasonlóan teleltetni fogom. Ez a fa már jól be van gyökeresedve
és alanyként a téli viszonyokat is jobban viseli, ami a nemes részének is előnyt jelenthet. Cserepes citrusokból a rossz nem megfelelő teleltetés végett kivesztem,most próbálom azokat is pótolni ugyancsak szemzés és oltás segítségével.
Gratulálok,nagyon ügyes vagy!Az utolsó 3. pomeló képen látni egy szépen megindult narancsot is.Most már a teleltetéséről/megfelelő/,kell gondoskodnom!
Köszönöm!Gratulálok Jani, nagyon ügyes kezed van!
Nelli,köszönöm a bizalmadat és mindketten tudunk örülni!Gratulálok,nagyon ügyes vagy!Az utolsó 3. pomeló képen látni egy szépen megindult narancsot is.Most már a teleltetéséről/megfelelő/,kell gondoskodnom!![]()
![]()
![]()
Bíztam benne,hogy sikerülni fog és örülök neki!
Szép munka, igazi kertészsiker!Májusi hozzászólásom folytatása de már képekben!Zoli által felvetett témához,három éve van kiültetve egy P.trifolita citromfa. Az elmúlt nyáron közvetlen az elágazások alján hozott erőteljes hajtásokat,amit most a napokban megnéztem és nagyon könnyen adja fel a héját, tehát itt a szemzési idő.
Sajnos itt a közvetlen közelemben nincs szemzőág beszerzési lehetőség, talán Egerszegről sikerül kérnem és két elképzelésem is megvalósulhat. A kinti szabad földben és a cserepes tartása citrusoknak.
Úgy gondoltam minden friss ágba rakok citromot és a pálmákhoz hasonlóan teleltetni fogom. Ez a fa már jól be van gyökeresedve
és alanyként a téli viszonyokat is jobban viseli, ami a nemes részének is előnyt jelenthet. Cserepes citrusokból a rossz nem megfelelő teleltetés végett kivesztem,most próbálom azokat is pótolni ugyancsak szemzés és oltás segítségével.
Jövő évi oltás csak alany kérdése,nemes ágak csak-csak lesznek!Egy Jani által oltott citrom (vadcirom alany) nálam van, remélem én is ki tudom teleltetni.
Szereztem kis limequat (Citrus x floridana) fácskát, szépen hajt, jövőre abból lenne jó tovább oldani vadcitromra .
Kumquatok és a clementin is újra virágba borultak. (qumkuatoknak a május nem jól sikerült, akkor volt hideg)
Laci,köszönöm az elismerő szavakat,próbálkozom, igaz ki is fogytam az alanyokból!Szép munka, igazi kertészsiker!Májusi hozzászólásom folytatása de már képekben!Zoli által felvetett témához,három éve van kiültetve egy P.trifolita citromfa. Az elmúlt nyáron közvetlen az elágazások alján hozott erőteljes hajtásokat,amit most a napokban megnéztem és nagyon könnyen adja fel a héját, tehát itt a szemzési idő.
Kedves Fórumozók!Egyáltalán nem menthetetlen! Mivel oltani akarod őket, ezért nem is baj, hogy nem ágaztak el. Beoltod, vagy szemzed 20-30 centi magasságban, aztán az oltás fölött úgyis vissza kell vágni.Tavaly év elején magról ültettem citromfákat. Látszólag jól érzik magukat, azonban elég szerencsétlen a kinézetük: szinte mindegyik elágazás nélküli hosszú (1 méteres), vékony, tövises szárból áll rajta a nagy levelekkel. Feleségem szerint metszenem kellett volna fiatal korukban, hogy bokrosodjanak, de én anno nem találtam semmi leírást erre vonatkozóan. Van rá esély, hogy arányos citromfákká alakuljanak, vagy ilyenkor már menthetetlen a helyzet? Lassan szemezni szeretném őket. Azt követően esetleg helyreállhat az alakjuk? Tudtok esetleg olyan forrást, ahonnan jó minőségű szemzőágat lehet vásárolni?
Gratulálok, szép termés ígérkezik, az unokád örülni fog neki.Érik a telelőben a kumkvát.
Vissza: “Egzotikus gyümölcstermők”
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég