Telegdi írta:Egy növény webshopban olvastam, hogy kártevő esetén a növényt pár napra egy zsákba kell húzni, és akkor szerintük elpusztulnak a kártevők. Szerintetek ez parasztvakítás, külvárosi legenda, vagy van igazságalapja? Mitől pusztulnának el a zsákban pl. a tripszek, pajzstetvek? Nem bírják a nagy párát? Túl szép lenne ha igaz volna, mert akkor már zsákolnám is be mindet pár napra. Sajnos a tripszeket lehetetlen kiirtani, minden nap találok 2-3-at, igaz a kezdeti állapotokhoz képest ég és föld a különbség, de 2 db-ból is pillanatok alatt lehet megint sok száz...Aki feltalál valami bioszert, ami lakáson belül nullázza mindet, az lehet Nobel -díjat kap.
Telegdi írta:Talán úgy lehet van benne lehetőség, ha a zsákba a tripsznek valamelyik ragadozóját teszik bele és úgy zárják le a zsákot. Még le sem kéne hermetikusan, csak mondjuk valami szúnyoghálóval, hogy levegőzzön, így a ragadozók lehet kiennék a kártevőket.
Squirrel írta:Szasztok!
Szerintetek mi a fene lepte el az aranypálmánkat? Kaptak már gombaölőt, különböző rovarölőt, semmi hatása. Leszedtem ezeket a kis fosokat kézzel, pár nap múlva még több lett belőlük. Az sem tudom eldönteni, mi a fene ez. Penész? Rovar? Körömmel szétnyomom, nem történik semmi, szinte por állagúak.
kenand írta:Jó eséllyel gyapjastetű petéje, állítólag mosogatószeres vizes lemosás, izopropil-alkoholos ecsetelés a legjobb.
Telegdi írta:S.O.S.! A több éve nevelt Dracena törzsén megpuhult a kéreg... Ez nem jót szokott jelenteni törzses növényeknél, főleg rothadás, gyökérrrothadás okozza. Kiszedtem a cserépből, és totál be van szőve gyökérrel, de semmi bűz, vagy rothadó gyökeret nem találtam. A törzs alján kinőtt két sarj, de a három ága idén nem tolta ki a leveleket. Ha gyökérrothadás lenne, akkor nem is nőne alul a fás törzs oldalából rügy/sarj nem? Fogalmam sincs mitől lehet, de fonnyad a törzse rendesen... Okozhatja ezt kinőtt cserép, mármint a törzs fonnyadását? Jártam már így fikusszal, ott nyomásra levet is engedett a törzs, de az tényleg túllocsolás volt, és rothadt a gyökere, ennél viszont a gyökérlabda ép. Azt egyik ága alul szintén puhul és fonnyad.... És áganként idén alulról vesztett 2-3 levelet, az újakat pedig idén nem tolta ki. Szerintetek mi lehet a baj? Ez a törzses fajta egyébként:
https://www.monaconatureencyclopedia.co ... agrans.jpg
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég