Csinos lett a tavad, gratulálok!...
Nincs még befejezve, mert kezdenem kell valamit a tiszta víz hátrányaival , azaz a szűrőt és a vezetéket, slagot és a tófóliát is el kell tüntetnem.
Jah, és a legfontosabb probléma. Át kell építenem a csobogót, ugyanis nagyon lazára vettem alatta a vízszigetelést és napi 6 cm vízoszlop eltűnik a tóból. Persze egy része elpárolog, de túl sok elszivárog.
Ezeket a munkákat már csak jövőre fogom elvégezni.
...
Volt vele munka azt meghiszem! Szép tiszta tavad lett.Úgy látom 5 képnél többet egyszerre nem lehet feltölteni, ezért itt folytatom az algásodással.
Kb. másfél hónap után elkezdett meglátszani a házi gyártású szűrőmben és a tóban kialakult baktériumok tevékenységének áldásos hatása, illetve az, hogy a szűrő kezdett eltömődni, így már az apróbb lebegő részecskéket is ki tudta szűrni.
Itt már látszik, hogy a víz teljesen átlátszó.
Nincs még befejezve, mert kezdenem kell valamit a tiszta víz hátrányaival , azaz a szűrőt és a vezetéket, slagot és a tófóliát is el kell tüntetnem.
Jah, és a legfontosabb probléma. Át kell építenem a csobogót, ugyanis nagyon lazára vettem alatta a vízszigetelést és napi 6 cm vízoszlop eltűnik a tóból. Persze egy része elpárolog, de túl sok elszivárog.
Köszi szépen a választ.Válasz a szűrőre, én ha lecsökken a hőmérséklet, nap sem olyan erősen süt, 3-4 hete kiszedtem, szép tiszta a vize most is.
Köszi szépen!Csinos lett a tavad, gratulálok!...
...
Az alga ellen a legbiobb megoldás a halak telepítése.
Ha gondolod adok néhány malavi tavi sügért. Papíron algát és apró vízi lényeket fogyasztanak. A hiba csupán annyi, hogy télire ki kell szedni őket és melegben "teleltetni".
Köszönöm Jani!Volt vele munka azt meghiszem! Szép tiszta tavad lett.Úgy látom 5 képnél többet egyszerre nem lehet feltölteni, ezért itt folytatom az algásodással.
Kb. másfél hónap után elkezdett meglátszani a házi gyártású szűrőmben és a tóban kialakult baktériumok tevékenységének áldásos hatása, illetve az, hogy a szűrő kezdett eltömődni, így már az apróbb lebegő részecskéket is ki tudta szűrni.
Gratulálok!
Köszönöm Jani!Volt vele munka azt meghiszem! Szép tiszta tavad lett.Úgy látom 5 képnél többet egyszerre nem lehet feltölteni, ezért itt folytatom az algásodással.
Gratulálok!
Valóban sok munka volt vele főleg, hogy egyedül készítettem.
Alapvetően igen.Köszi szépen!
A szűrő megoldotta az alga problémát.
Afrikai sügéres vagy?
Jó pár éve (amikor még aktívan akvarizáltam) tartottam én is Tanganyika tavi Tropheus mooriikat.
Nagyon érdekes halak.
Annak is megvan a maga varázsa. Például, Senki nem ejt semmit a kezedre és nem szól bele a munkádba.... Valóban sok munka volt vele főleg, hogy egyedül készítettem.
Annak is megvan a maga varázsa. Például, Senki nem ejt semmit a kezedre és nem szól bele a munkádba.... Valóban sok munka volt vele főleg, hogy egyedül készítettem.
Gyönyörű tavat csináltál, profi munka! Korábbi kérdésedre válaszolva, én a nagy külső szűrőt tegnap szedtem szét, elmostam, s fagymentes helyen tárolom. A kisebbik tószűrő, aminek uvc lámpája is van, az még üzemel, mert az a víz alatt marad télire is, a külső szűrő szivattyújával együtt. Ezt a víz alatti szűrőt csak a nagyobb fagyok beálltakor állítom le.Erre úgy látom már nem kapok választ.
Azért remélem benéztek ide is, mert szeretném megosztani veletek a kerti tavam készítésének folyamatát, persze csak nagyvonalakban. A következő képen a majdnem végleges állapot látható. Ekkor még a szűrő villamos vezetékét nem vittem el a sziklakertig, ezért csak úgy belógattam a szűrőkábelt a vízbe.
Pár hét után úgy bealgásodott, hogy 10 centinél mélyebbre nem lehetett belelátni. Ez persze egy friss tónál, ami teljesen napon van reggeltől estig, nem különös esemény.
Köszönet a megosztásért!Találtam még egy képet ...
Osztom Viktor véleményét, gyönyörű látvány!Köszönet a megosztásért!Találtam még egy képet ...
Gratulálok, szép a tavad!
Vissza: “Vízi növények, kerti tavak”
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég