Szia!Sziasztok! Megpróbálom, hátha valaki még aktív ezen a fórumon és tud segíteniŐsszel ültettem földlabdás arizóniai ciprusokat. Sajnos 1 hete vettem észre, hogy a hajtások végénél elkezdtek sárgulni. Mi lehet a gond, elfagytak? Segítenétek mi lenne a megoldás? Nagyon köszönöm
Szia!Szép napot mindenkinek.Kb most másfél hónapja kikelt Arizóniai ciprus glauca magoncokat mikor tanácsos kiültetni cserépben nevelkednének idén mert picik....jövő tavasszal kiültethetőek?...vagy idősebbebb korban érdemes csak .Köszönöm a válaszokat előre is .
Szia!Szép napot mindenkinek.Kb most másfél hónapja kikelt Arizóniai ciprus glauca magoncokat mikor tanácsos kiültetni cserépben nevelkednének idén mert picik....jövő tavasszal kiültethetőek?...vagy idősebbebb korban érdemes csak .Köszönöm a válaszokat előre is .
Igen,így jó lesz!![]()
Jövő tavasszal jobban meglódulnak kiültetve,mintha még 1-2 évig cserépben nevelnéd!![]()
Csak...persze, ha futóhomokra
ülteted,akkor kánikulában nagyon figyelj majd rá! Tanácsos a homokos talajt bőven feljavítani komposzttal és ajánlott a mulcsozás homokon is és bármely más talajon is.Ezen kívül árnyékolás se árt kiültetés után pár hétig!
Illetve,ha telekre kerül kiültetésre,ahova nem jártok ki gyakran,ahhoz én még 1-2 évig cserépben nevelném,hogy erős gyökérzettel kerüljön a kietlenebb körülmények közé,a természetre bízva!
Arra még érdemes figyelned,hogy a magoncok eltérő habitusúak lehetenek,tehát érdemes szelektálni úgy látszatra,hogy melyik ígérkezik keskenyebb típusnak,az mehet pl. a kerítés mellé,a szélesebbek pedig a kert közepére szoliternek!Köszönöm válaszod
Tavasszal ,nyáron kint erősödjenek s napfürdőben cserépben
Kertbe lesznek takarófalnak meg díszítőnek ha nagyobbacskák lesznek :)Természetesen feljavítom a földet jó kis tőzeggel,meg trágyával mielött elültetem őket
A tőzeget szeretik szépen keltek tőzeges földben.Gondoltam megkérdezem mikor szabad őket kiültetni biztonsággal,az a biztos
![]()
Csodálatos lesz a sövényed!Szia.Biztos nagyon szépek voltak a kivágott ciprusaid....én még nagyon kezdő ciprusos vagyokHáznál javarészt Novita babér es kecskeragó van:)Várok kövi hónapban még egy szálítmány Arizoniai fastigiatat....hát remélem tényleg oszlopos lesz mert méterenként rendeltem:D Kell a sürű takarás..többet lesnek át a szomszédok nyáron .. mint amit bent töltenek a házban....baromi idegesítő....mintha való világ showban lennék :)Remélem majd osztasz meg képet a kis magoncokról....Egyet láttam a fórumon..régi bejegyzést
Készítek majd ilyen volt /ilyen lett képeket,kíváncsi vagyok mennyit is fejlődtek,milyenné váltak a kiültetettek az évek alatt... (mit hagytak meg a vadak...Kedves Boni.
Annyi távolságot biztos hagyokNagy a harag vele...képes és belocsolja.Szélességre 100-120 at mond a kertészet..de aztán ki tudja:)Túl magasra sem engedem így csökkenthető a kidőlés veszélye is..de úgy is karót kap mind ,az a biztos...
Remélem majd lesznek képek a magocaidról kíváncsi vagyok milyenek lettek
Azt ,azért még tudni kell róla,hogy porzik rendesenKöszönöm
Szia.Nem baj az ha porzik..bár itt az alföld szeles rendesen,legalább a szomszéd kevesebbet ácsorog a keritésnél és les át
....én még nem tudom hogy alergiás vagyok-e rá..De nem hiszem...ha az lennék se érdekel
... Neked sok Arizoniaid van már?Nekem most jön még két kicsi Aurea sárga fajta is...világít majd a Blue Ice mellett
Majd,az lesz!Huuuu.....szegény ciprusok.....villany pásztort nekik....lehet segít...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég