Nem csodálom, nekem is nagyon tetszik.Hiába,be van oltva az ember!![]()
Legújabb pálmám!![]()

Nem csodálom, nekem is nagyon tetszik.Hiába,be van oltva az ember!![]()
Legújabb pálmám!![]()
Csinos "darab", gratulálok!Hiába,be van oltva az ember!![]()
Legújabb pálmám!![]()
Köszönöm!Nem csodálom, nekem is nagyon tetszik.Hiába,be van oltva az ember!![]()
Legújabb pálmám!![]()
Gratulálok!
Köszönöm!Csinos "darab", gratulálok!Hiába,be van oltva az ember!![]()
Legújabb pálmám!![]()
Gyönyörű pálma!Bismarckia nobilis 112 cm magas cseréppel.Idén május végén szereztem 6 levele volt ,egy teljes hosszúságú dárda és egy 5 cm-es dárda.Eléggé rám ijesztett mert,mert a nagy dárda nem kezdett el kinyílni 2 hónapig zárva tartotta magát.Gondoltam,hogy nem " műnövényt " vettemmert az 5 cm-es dárda komótosan de növögetett.Vásárlás után mindig átültetem a növényeket 1 számmal nagyobb cserépbe az általam elkészített földkeverékbe
(virágföld,tőzeg,marhatrágya,alginit,homok,kókuszrost). A földlabda szépen egyben maradt az átültetéssel nem lehetett gond.Óvatosan feszegettem a levél szegmenseket ,de csak két oldalról az első kettőt,innentől kezdve 1 hónapig semmi,majd el kezdte kinyitni augusztus elején,mára már teljesen kinyílt.Bő két hónap vajon a fajra jellemző ? Kíváncsi vagyok mert kettő szép dárdát tol most.Aki tart ebből a szép pálmából kérem írjon!
Szép pálma! Nekem van kettő magról nevelt, de nem egy kapkodós idegbeteg egyik sem. Amúgy jellemző rá, hogy kitolja a dárdát, utána nyílik a levél. Télen 15 fok alatt ne tartsd, azt nem nagyon szereti.Bismarckia nobilis 112 cm magas cseréppel.Idén május végén szereztem 6 levele volt ,egy teljes hosszúságú dárda és egy 5 cm-es dárda.Eléggé rám ijesztett mert,mert a nagy dárda nem kezdett el kinyílni 2 hónapig zárva tartotta magát.Gondoltam,hogy nem " műnövényt " vettemmert az 5 cm-es dárda komótosan de növögetett.Vásárlás után mindig átültetem a növényeket 1 számmal nagyobb cserépbe az általam elkészített földkeverékbe
(virágföld,tőzeg,marhatrágya,alginit,homok,kókuszrost). A földlabda szépen egyben maradt az átültetéssel nem lehetett gond.Óvatosan feszegettem a levél szegmenseket ,de csak két oldalról az első kettőt,innentől kezdve 1 hónapig semmi,majd el kezdte kinyitni augusztus elején,mára már teljesen kinyílt.Bő két hónap vajon a fajra jellemző ? Kíváncsi vagyok mert kettő szép dárdát tol most.Aki tart ebből a szép pálmából kérem írjon!
A Bismarckia melegházi pálma! Nem igazán kedveli a hideget. Meleg, lehetőleg napos helyen célszerű teleltetni, nyirkos földdel.Köszi a grat.-t,a pálma még kint van, eléggé vacak idő van mostanában,éjjel 10- 12 fok szerinted be kéne már vinni ? Mivel májusi beszerzés volt ez lesz az első teleltetése.Két opció van : fűtetlen garázs 5-8 fokon itt telel az összes pálmám,a másik: nagyon világos nappali 22 fok,én ezt választom,remélem jól ! Ha spórolásként leveszem 21-re, párom egy óra múlva kiszúrja (hihetetlen fázós receptorokkal rendelkezik). Úgyhogy a 22 az 22 marad,gondolom nem árt spricnizni tán két hetente egy kevés víz ? Aki tud tanácsot adni megköszönöm !
Bismarckia nobilis 112 cm magas cseréppel....Aki tart ebből a szép pálmából kérem írjon!
Köszönöm Bis vigyázok rá,már bő két hete a nappaliban van 22 c-on világos helyen.Szerintem tetszik neki az állandó hőmérséklet,mert amióta bent van 10 nap elteltével teljesen kinyitott egy dárdát és a másodikat most nyitja ! Meglepett egy kicsit,mert egész nyáron egy levelet hozott a szabadban.
Eladtam őket, nem tudtam a teleltetést megoldani. Amúgy érdekes volt, hogy a két növény mennyire különbözött habitusában, illetve a színében.Igen a kerekeknek köszönhetően tudom a napra gurítani amikor otthon vagyok.Ezt,hogy értsem " amíg még megvolt " ? Remélem megvan még,azt tudom,hogy két kisebb van neked saját csíráztatásból.
Gondolom ez nem most volt,mert a magokról nem tettél említést!Láttam egy hatalmas példányt (ki sem jön a képen) , 10m biztos volt. Messziről kitűnt a szép kék színével.
No nem baj,így jártunk!Nemrég, de sajna magot nem tudtam szedni.
Dracena drako és livistona chinensis magot viszont sikerült.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég