Csak ennyi fűznék hozzá:Őszre csak 1,60m lett , de legalább jól meghízott
https://www.youtube.com/watch?v=HAmKqnWBLho
https://www.youtube.com/watch?v=HAmKqnWBLho
Te nagy Vagy és erős....
Idén nagyon határozottan rá kell majd gyúrnom ...
Határozottan beindult.Tavaly vettem a bátorságot első ízben, hogy kiültessem a maureliit. Eddig edényben tengődött, és nem is vitte sokra az elmúlt 5-6 évben.
A szabadság azonban szemlátomást meghozta a kedvét a növekedéshez, a pusztítóan száraz tavasz-nyár ellenére is. A leglátványosabban viszont szeptember elejétől indult be, mikor már elmúltak a nagy melegek és elkezdett esni az eső is.
Az első kép a kiültetéskor készült április 24-én, majd augusztus közepén, és szeptember végén.
Idén nagyon határozottan rá kell majd gyúrnom derékra, ha ősszel ismét ki akarom szedni a földből, mert ez már most első alkalommal is komoly feladat volt.
Nálunk lakott a ház melletti takarásban kiültetve. Sajnos, az egyik évben megrágták a rizómát és elpusztult. A teleltetést +5°C minimum hőmérsékleten simán vette.Én egyre jobban azon agyalok, hogy a mienket véglegesen kiültetem. Idén teleltek kinn először a cikászok szigetelt dézsában. Ha szépen telelnek, idén megy ki a maurelii is. Kap egy 5 centis xps kuckót megy egy 70-80 wattos fűtőkábelt aztán meglátjuk mi lesz.
Megmaradt?Köszönöm a tanácsodat, Jani! Esetleg teszek még egy próbát,....ha lesz mivel...
Múlt héten kiültettem, mivel már tavasznak nézett ki az idő és kellett a hely a telelőjében. Most úgy tűnik ebben a retek téli időben, hogy egy kicsit talán elkapkodtam a kiültetést...![]()
5-7 fokon telelt a képen látható formában. Mikor kiborítottam az edényéből a kiültetéskor (amit már alig bírtam mozgatni), annyi víz folyt ki a levelek tövéből, mintha most vittem volna be, pedig ősz óta egyszer sem locsoltam meg (talán egyszer...).
Meglátjuk, mi marad belőle jövő hétre...Maurelii 230312.jpgMaurelii 230322.jpg
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég