Szia!Szia, ez milyen fajta yuccan van? Magától jelentek meg a magtokok?
Nem különösen kényeztetem el,fenyőágakkal rakom körbe azok adnak némi védelmet.Az durva, hogy beporzódott . Csapadékvédelmet szokott kapni télen? Mennyi volt a leghidegebb hőmérséklet , amit kapott?
Szia!Nagyon jól néz ki
Szia Jani50,Amikor ideköltöztünk az utcára tettem ki egy Jucca aloifoliát.
Már volt egy méteres törzse és a vihar megdöntötte,gondoltam amennyire lehet vissza vágom.
Hát úgy alakult jött egy gyűjtő és Ő vágta le láncfűrésszel.
Szív lapátot ajánlom! Jól be tudná teríteni a hátát.Szia Jani50,Amikor ideköltöztünk az utcára tettem ki egy Jucca aloifoliát.
Már volt egy méteres törzse és a vihar megdöntötte,gondoltam amennyire lehet vissza vágom.
Hát úgy alakult jött egy gyűjtő és Ő vágta le láncfűrésszel.
Elég bosszantó, hogy valaki, ilyen módon lesz gyűjtő!![]()
Nekem is van az utcán egy gloriosa és egy recurvifolia, (az a tervem, hogy csak ott lesz), már kezdek aggódni, hogy valakinek megtetszik és beemeli a saját gyűjteményébe.
Nyílván segítenék neki egy lapáttal .
Szia!Nagyon jól néz ki
Nekem is nagyon tetszik!![]()
Előnye, hogy nem foltosodik a levele, mint a Yucca recurvifolia és a Yucca gloriosa levele szokott.
Másik előnye a hasonló kaliberű jukkákkal szemben, hogy nem igényel csapadékvédelmet a téli időszakban, mint a Yucca faxoniana.
Hátránya, hogy iszonyúan szúr a levele. Lassan nő, de ez utóbbi előny is, mert nem puhul fel a törzse és nem dől ki, mint ahogy a Yucca recurvifolia és a Yucca gloriosa szokott egy idő után.
Szia!Nagyon jól néz ki
Nekem is nagyon tetszik!![]()
Előnye, hogy nem foltosodik a levele, mint a Yucca recurvifolia és a Yucca gloriosa levele szokott.
Másik előnye a hasonló kaliberű jukkákkal szemben, hogy nem igényel csapadékvédelmet a téli időszakban, mint a Yucca faxoniana.
Hátránya, hogy iszonyúan szúr a levele. Lassan nő, de ez utóbbi előny is, mert nem puhul fel a törzse és nem dől ki, mint ahogy a Yucca recurvifolia és a Yucca gloriosa szokott egy idő után.
Gombás foltosodás nagyon bosszantó idén télen nekem is nagyon előjött, pedig tél végén 2x permeteztem. Ez a ködös párás idő nagyon előhozza. Sajna levél levágáson kívül nem igazán segít semmi sem.
Nekem baccata néz ki egyre jobban, de ott is van 1-1 folt
Fél kertet takarom, elég nagy munka, én is preferálom azt ami szép, de takarásmentes
Egyébként ez a schotti hasonlít a baccatra, csak kékebb, wiki szerint ez nem is véletlen..
https://en.wikipedia.org/wiki/Yucca_%C3%97_schottii
Ide tettem fel róla képet
viewtopic.php?t=94&start=560#p66511
Üdvözlet Közöttünk!Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Yucca aloifolia-t honnan tudnék beszerezni?
Egy kertészet sem találtam, ahol kapható lenne. A külföldi oldalakban pedig nem bízom.
Ha tudtok a témában segíteni előre is köszönöm!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég