Pechünkre mienk az első lakás egy igen hosszú telekre épített sorháźban/tarsasházban. Az eredeti telek valószínű lejtett balról jobbra és a közepéről két oldalra. A kivitelező a bal oldalhoz viszonyítva töltött rajta, így is a teraszunk 80 centi magasan van, itt lett volna a kerítésig két irányba 4 méteren mégy plussz lejtés. Gondolom én, mert fogalmam sincs mekkora ar eredeti magasság. A kedves szomszédnak több problémája van. A legfőbb gondja, hogy felépültek ezek a lakások. A második, hogy ezekbe be is költöztek. Szerinte ezzel birtokháborítást követ el mindenki, mert ha akar, erkélyről at lehet hozzá látni. Nem tudom, mennyire őrülne ebbe bele mondjuk hegyvidéken, vagy sok nyugati országban, ahol semmilyen kerítés nincs. Ja, jó emberünk felhúzott évekkel ezelőtt egy 2.5 meteres téglakerítést. És ebből jön a 3. problémája, hogy minden víz hozzánk folyik és ettől biztos vizesedni fog a fala. Mi utólag szigeteltettük a kerítése tövét, valamennyi földet elhordattunk, szikkasztót csináltunk (persze mi is kapunk így a szomszédoktól vizet, de nem akarok mégse senkit feljelenteni) de semmi nem jó neki. Azzal semmit nem tudok kezdeni, hogy gondolom Az alaptalaj ferde, minden szar ebbe a sarokba folyik, ha minden földet elhordanék egy tó állna a kerítése tövében. Kerítésén magasított, azt is velünk akarja kifizettetni, de még ki is fizetném, ha békén hagyna. De akkor jön megint, mi lesz, ha jön a víz, csináljunk mert feljelenti az összes lakást, hogy biztos nincs zöldfelületarány meg, építettek szerszámosházat a telekrészekre, mi lépcsőt a teraszhoz (ez mondjuk utánanéztem, legális) de önkormányzat biztos belekötne valamibe, szerintem otthon nincs ház, amiben minden legális lenne, ha jól végignézi valaki.Nem értem,hogy miért akar feljelenteni,a közös vízből locsolod a növényeidet,vagy beárnyékol neki?Szia!
Köszönöm szépen, így 3 hét után megtaláltam!
Lehet csak tavasszal veszem meg őket, kertrendezés felfüggesztve most, mert van egy idióta szomszédunk, aki éppen fel akar főleg engem (de ha én bukok, bukik az egész sorház is) jelenteni
Nálunk úgy van,hogy a lakóközösség szavazza meg,legyen- e kiskert és ,ha lehet,akkor locsolható-e a közösen fizetett vízből.
Társasházaknál,de kertes házaknál is mindig van egy-egy irigy,kötekedő vagy értetlen szomszéd...sajnos!Nincs kivétel!
Van,akinek a napsütés a fontos,másnak az árnyék!Közös megegyezésre kell jutni,ha lehet és van értelme vitatkozni idiótákkal!
Persze van részben igazság, amit állít (erre folyik a víz, ezzel nem tudok mit csinálni), de feljelentéssel való zsarolás sajnos ezt a problémát nem oldja meg. Úgyhogy kicsit el vagyok keseredve, fogalmam sincs mi lenne megoldás. Talajvizet csatornába nem vezethetek, utcára sintén illegális....
Na, jó hosszú lett.