Valamit nem jó csinálhattam?Előfordul, hogy késik, pedig a kanári főnix és a datolya nagyon jó csírázóképességű, még az aszalt is kicsirázik és 2-3 héten belül megindul.
Még a washik hasonkóan gyorsak. Braheát nekem sem sikerült még, pedig van olyan amit egy évig próbáltam
OKDe elviekben működnie kellne, he nem is mind, de néhány biztosan. Azért várj még egy kicsit.
Én szoktam perlitben is csíráztatni. De datolya és kanári főnix babusgatás nélkül a földben is kicsírázik általában.
Ehető datolyából (Phoenix dactylifera) pár éve sikeresen csíráztattak egy minimum 2.000 (kettőezer) éves magból. Egy sírban találták. Szóval nagyon élni akarnak. Inkább a még nem "elkészült" magok nem csíráznak ki.Előfordul, hogy késik, pedig a kanári főnix és a datolya nagyon jó csírázóképességű, még az aszalt is kicsirázik és 2-3 héten belül megindul.
Még a washik hasonkóan gyorsak. Braheát nekem sem sikerült még, pedig van olyan amit egy évig próbáltam
Tavasszal lesz néhány trachy magom , saját termésOKDe elviekben működnie kellne, he nem is mind, de néhány biztosan. Azért várj még egy kicsit.
Én szoktam perlitben is csíráztatni. De datolya és kanári főnix babusgatás nélkül a földben is kicsírázik általában.
Washikat csíráztattam ott kb minden harmadik kikelt.
Gyönyörűek.
Utána rendeltem Kínából Trachy magokat, az sem kelt ki, egy sem
Csíráztatás, palántanevelés.
Az gyorsítana, ha rátenném a radiátorra?Ehető datolyából (Phoenix dactylifera) pár éve sikeresen csíráztattak egy minimum 2.000 (kettőezer) éves magból. Egy sírban találták. Szóval nagyon élni akarnak. Inkább a még nem "elkészült" magok nem csíráznak ki.Előfordul, hogy késik, pedig a kanári főnix és a datolya nagyon jó csírázóképességű, még az aszalt is kicsirázik és 2-3 héten belül megindul.
Még a washik hasonkóan gyorsak. Braheát nekem sem sikerült még, pedig van olyan amit egy évig próbáltam
Brahea armata nagyon "Csipkejózsika" tud lenni. Nálunk volt már több, 3 év csíráztatás után, kikelt magonc.
Szóval, kitartás!
Most már 3,5 hónap telt el a 11db Canaria phoenixből egy se indult meg.Mi is a radiátor felett szoktunk csíráztatni. A lényeg a mondatban, a felette szó.
Az előremenő hőmérséklet általában 55-65°C. Ökölszámok alapján a radiátor hőmérséklete akár 50°C is lehet, amikor a hőleadás történik, majd visszahűl a helység hőmérsékletére, ezt naponta többször is megteszi. A közvetlen ráhelyezés helyett egy alternatíva, egy kőlap/cserép (mint a Nagyik a sütőben) közbeiktatása.
Kettőben nem találtam meg a magot, valahol benne lehet, de nem találomNézd meg, hogy milyen állapotban vannak. Mekkora hőmérsékleten csíráznak?
Akkor sajnos kuka lett mind. Elrothad mind. Ennek oka a túl öntözőtt közeg lehetett. A közeg nyirkos legyen, ne tocsogjon a vízben.Kettőben nem találtam meg a magot, valahol benne lehet, de nem találomNézd meg, hogy milyen állapotban vannak. Mekkora hőmérsékleten csíráznak?
Másik kettőnél egyik mintha rohadt lenne belül a másik fehér volt. Utóbbi kettőnek annyi, mert ahhoz hogy megnézzem szét kellett szednem mert földes, barna volt és nem tudtam megállapítani elsőre hogy föld darab vagy mag
Túl régiek,összeszáradtak vagy sérültek lehettek a magok,én is jártam már így , ilyesmi magokkal,most nem reklámozom a céget...Kettőben nem találtam meg a magot, valahol benne lehet, de nem találomNézd meg, hogy milyen állapotban vannak. Mekkora hőmérsékleten csíráznak?
Másik kettőnél egyik mintha rohadt lenne belül a másik fehér volt. Utóbbi kettőnek annyi, mert ahhoz hogy megnézzem szét kellett szednem mert földes, barna volt és nem tudtam megállapítani elsőre hogy föld darab vagy mag
Vissza: “Csíráztatás, szaporítás, mesterséges környezet”
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég