A banán az izgalmas eset. A szakirodalom, mindenhol a csírázóképesség gyors elvesztését írja.Türelem banánt term:
Enste (rarepalmseeds) magok nem mentek semmire perlitben, kidobás helyett beleástam a nagy citrom földjébe:
1.5 év után..... kibújt, átcserepeztem
Most pedig egy 2 éves magból kelt pálma (már rég lemondtam róla) a kiültetett Cordyline tövéből nőtt ki
bracheanak néz ki
Köszi, bízom benne. Az esélyt megadtam azért neki.Esély mindig van.
Maximum nem túl sok.
Komolyra fordítva.
Először, egy karószerű gyökeret tol lefelé. (Ha emlékem nem csal, ebben a topikban van feltöltve a gyökérzet fejlődéséről készült fotók.)
Fiatalon nagyon "rugalmasok", sok abajgatást elviselnek.
Szia!Sziasztok Örülök a csoportnak 4 hónapja lettem a csíráztatás szerelmese, vissza is olvastalak titeket unalmas estéimen A hobbi pedig úgy kezdődött hogy a nyáron Sziciliából hazahoztam 14 db cycas revoluta magot, amit sikeresen ki is csíráztattam első körben egy dologban segítsetek: A Topsin-m gombaölőt említitek többször itt a fórumon, de ez a termék már nem elérhető. Mostanság mivel helyettesítitek? Esetleg Dithane m45 opció lehet erre ?
Üdvözlet Közöttünk!Sziasztok Örülök a csoportnak 4 hónapja lettem a csíráztatás szerelmese, vissza is olvastalak titeket unalmas estéimen A hobbi pedig úgy kezdődött hogy a nyáron Sziciliából hazahoztam 14 db cycas revoluta magot, amit sikeresen ki is csíráztattam első körben egy dologban segítsetek: A Topsin-m gombaölőt említitek többször itt a fórumon, de ez a termék már nem elérhető. Mostanság mivel helyettesítitek? Esetleg Dithane m45 opció lehet erre ?
Szia!Sziasztok! Viszonylag kezdő pálmatartó vagyok. Az elmúlt egy évben bele vágtam a csíráztatásba is, elég szépen ki is keltek, viszont amint elkezdtek növekedni a kis levelek, rendszerint elpusztult mind. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mit csinálok rosszul? A magokat 25-35 fokon csíráztattam, perliten, majd amikor elkezdett csírázni perlites, tőzeges pálma földbe ültettem. Meddig szükséges az,, üvegházhatás" használata a kicsírázott növényeknél? Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!Sziasztok! Viszonylag kezdő pálmatartó vagyok. Az elmúlt egy évben bele vágtam a csíráztatásba is, elég szépen ki is keltek, viszont amint elkezdtek növekedni a kis levelek, rendszerint elpusztult mind. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mit csinálok rosszul? A magokat 25-35 fokon csíráztattam, perliten, majd amikor elkezdett csírázni perlites, tőzeges pálma földbe ültettem. Meddig szükséges az,, üvegházhatás" használata a kicsírázott növényeknél? Előre is köszönöm a segítséget!
A mini üvegház vagy a patentzáras zacskó azért szükséges,hogy még véletlenül se száradjon ki a csíráztató közeg a csírázás folyamata közben,mert akkor esetleg a perlittel együtt szárad a kibújt csíra is,aztán az újra már nem bújik ki ugyanabból a magból!
Miután átültetted cserépbe,akkor már ne tartsd búra alatt!
Szüksége van több levegőre!
Alpha,Boni köszönöm szépen a gyors választ és a tanácsokat!Üdvözlet Közöttünk!
Ahogyan Boni is leírta, maga a csíra megjelenéséhez van szükség az emelt páratartalomra és hőmennyiségre. Ha már van talajba van ültetve, kevésbe fog kiszáradni. Ott sokkal nagyobb veszély, a kirothadás. Kevés kivételtől eltekintve (mocsári és vízi növények) nem viselik el a tartós vízben állást. A megfelelő talajnedvességnek az elérése, sem egy misztikus képesség. Nagy általánosságban, a nyirkos, nem tocsogós állapot a kedvező. E mellett, a gombaölő szerek használata is célszerű. Ha visszaolvasod a topikot láthatod, hogy már a csíráztatás megkezdésekor is alkalmazzuk.
Ne legyenek kétségeid, Mi is rengeteg hibát követtünk el (növényt nyírtunk ki). Sikerülni fog Neked is, a magokból szép növényeket nevelni!
Szia!Sziasztok! Viszonylag kezdő pálmatartó vagyok. Az elmúlt egy évben bele vágtam a csíráztatásba is, elég szépen ki is keltek, viszont amint elkezdtek növekedni a kis levelek, rendszerint elpusztult mind. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mit csinálok rosszul? A magokat 25-35 fokon csíráztattam, perliten, majd amikor elkezdett csírázni perlites, tőzeges pálma földbe ültettem. Meddig szükséges az,, üvegházhatás" használata a kicsírázott növényeknél? Előre is köszönöm a segítséget!
A mini üvegház vagy a patentzáras zacskó azért szükséges,hogy még véletlenül se száradjon ki a csíráztató közeg a csírázás folyamata közben,mert akkor esetleg a perlittel együtt szárad a kibújt csíra is,aztán az újra már nem bújik ki ugyanabból a magból!
Miután átültetted cserépbe,akkor már ne tartsd búra alatt!
Szüksége van több levegőre!
Elég neki a 20-25 fok az ablaknál!
Alpha,Boni köszönöm szépen a gyors választ és a tanácsokat!
Még annyi kérdésem lenne,hogy ha már földbe kerül a kicsirázott mag és megjelenik rajta az első kis levélke,akkor milyen hőmérsékleten tartsam?
Ugyan úgy kell még neki a 25-35 fok,vagy már lehet esetleg kevesebb is?
Köszönöm szépen a jókívánságokat! Bízva a legjobbakban!
Vissza: “Csíráztatás, szaporítás, mesterséges környezet”
Jelenlévő fórumozók: Ahrefs [Bot] valamint 1 vendég