Akkor jó tudod mi vár rád. A takarással kapcsolatosan Viktor mindent leírt önmagában a hajópadló sokat nem fog segíteni, szigetelt takarásba gondolkozzál mert később megtérül a párom ép a napokban zsörtölödött velem a villanyszámla miatt. Természetesen képeket várunk és elsődlegesen nem a takarásról mert az ráér majd novemberben. Nagy talajcserét ne csinálj mert a gyökerek úgy is elindulnak lefelé ezeknek a növényeknek a genetikájukban van ez a tulajdonság mert igen szárazságtűrőek.Norbi, felkészítettek, hogy targoncás buli lesz szerencsére öcsém kb. 1 km-re dolgozik tőlem targoncával és berakjuk valahogy.
A súlya kb. 1 tonna lesz. A takarás méretét pedig csak találgatom egyelőre.
Gondoltam csinálok ősszel egy hajópadlós burkolatot neki polikarbonát tetővel és ajtóval, hogy kapjon fényt.
Esetleg még belülről teszek hungarocellt vagy gyapotot ha hideg lesz.
Mit gondoltok?
Szia Viktor!Jelentem tisztelettel:
A növény saját csíráztatású, Én ettem meg a datolyát, és hoztam Haza a magot.
Sok éven keresztül szinte semmire sem ment. Aztán tavaly ki lett ültetve.
A takarás anyaga 75x75 fenyőléc. Mérete 1.3x1.3x2.5 m. Kívül mezőgazdasági fólia, belül párazáró fólia, közte üveggyapot. Mivel a növény még nem akkora mint a takarás, így bent van egy geotextil, ami elválasztja a magasságot azon 10 cm üveggapot. Fűtőkábel +5°C induló kapcsolási hőmérséklettel.
Én még friss datolyát sosem kóstoltam, de az aszaltat nagyon szeretem. S az aszaltnak is nagyon könnyen csírázik a magja.Teljesen friss. És igen finom!
... meg ˝finom koktél˝-ként is.Szárítás közben, a víz jelentős része elpárolog. Így a maradó részben a cukorszint növekszik.
A Magam részéről nagyon kedvelem. Nyersen, szárítva, és sütve, főzve ...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég